Dylan McKay

Luke Perry, født 11. oktober 1966
Død 4. marts 2019

Den svigtede søn af den bankerotte forretningsmand Jack McKay og hans hippie-ekskone Iris Mckay. Dylan bliver i starten af serien præsenteret som den mystiske enspænder. Dylan begynder hurtigt at være sammen med Brenda og trods hendes far, Jim Walsh, bliver de snart forelsket.

Dylans far bliver dræbt af en bilbombe, som er installeret af mafian, da Jack ikke kunne betale sin gæld. Senere finder Dylan ud af, at det var FBI, der dræbte hans far, nærmere bestemt mafiaen Anthony Marchette og beslutter at tage hævn.

Han bruger mafiaens datter, Toni Marchette, til at komme tæt på ham, men i stedet forelsker han sig i hende. Trods Dylans strid med mafiaen, beslutter de sig at gifte sig på Hawaii, hvilket får Anthony Marchette til at planlægge et angreb på Dylan.

Skytterne ender med at skyde Toni, som kører i Dylans bil i et slemt regnvejr, fordi de fejlagtigt troede, at det var Dylan. Ret hurtigt efter, forlader Dylan byen på sin motorcykel, sammen med den stribede kat han og Toni havde taget til sig.

Senere vender Dylan tilbage. I den 2-delte sidste episode i seriens sidste sæson, bliver Kelly og Dylan genforenet med et kys, ved Donna og Davids bryllup.

November 2017
Luke Perry er stadig en aktiv film- og tv-skuespiller med indtil flere film-projekter i støbeskeen. Om sin rolle som Dylan Mckay skal Luke Perry have sagt: “Jeg vil blive forbundet med ham indtil den dag jeg dør, men det er faktisk i orden. Jeg skabte Dylan McKay. Han er min.” Luke Perry har et ægteskab bag sig, som sluttede i 2003: På rygtebasis blev han i 2012 forbundet med Jennie Garth, alias Kelly i ‘Beverly Hills 902010’.

Sådan er det dog ikke endt.

Luke Perry død

Mandag aften d. 4. marts 2019 dansk tid blev Berverly-fans verden over ramt af et chok med meddelelsen om at Luke Perry ikke overlevede det slagtilfælde som dagene inden fik ham indlagt på hospitalet i Los Angeles.

Luke Perry blev kun 52 år.

beverly-hills-90210 til Ekstra Bladet
Dansk fan i chok: Det er dybt tragisk